La tercera edició de Gastromar ha posat l’accent en el paper de les dones al sector de la pesca i la cura del mar. En una jornada de formació aquest dimarts van donar veu a la l’armadora Cristina Caparrós, la pescadora Iris Triola o la bióloga marina Anna Bozzaro, totes tres també amb experiència en el món de la cuina i integrants del col·lectiu Dones del Mar.Des de l’Ampolla van reivindicar el paper de la dona en múltiples àmbits del sector pesquer, una feina que hi ha estat sempre però que, sovint, ha quedat invisibilitzada.Totes tres van oferir una sessió per donar a conèixer diferents espècies habituals en la pesca mediterrània però que no són conegudes per gran part dels consumidors. És el cas de varietats com la gamba blanca, el sorell, el gat, la britela o la pelaya, unes espècies més sostenibles i habituals que d’altres però que no tenen tanta sortida al mercat.La sessió també va comptar amb una mostra de cuina d’aquestes espècies. Concretament amb uns macarrons amb pop blanc i un tàrtar de sorell. Es tracta d’espècies que, a més, a causa del canvi climàtic són cada cop més habituals a les xarxes de pesca.
Gastromar posa en valor el paper de les dones al sector pesquer
Per Teresa Gómez1 Min de lectura