Un informe de la Fundació Alícia ha constat que les ostres del Delta són millors que les franceses. Les superen en els 4 atributs analitzats d’aparença, aroma, sabor i textura en un tast a cegues realitzat entre 18 experts, entre ells cuiners de la Fundació Alícia i xefs amb Estrella Michelin. Els tastadors van poder provar dos ostres franceses l’Amélie i la Guillardeau – es tracta de les ostres franceses més reconegudes i comprades per part del consumidor- i dos ostres del Delta, una cultivada a la badia del Fangar i l’altra a la badia dels Alfacs. El resultat va demostrar que en tots els aspectes analitzats l’ostra del Delta és millor que la francesa.
El tast a cegues va ser un encàrrec del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per analitzar el per què l’ostra francesa es ven més a Catalunya i veure si era una qüestió de comunicació o de qualitat
En l’informe del tast a cegues la Fundació Alícia alerta que existeix falta de comunicació dels productors d’ostres del Delta per apropar el producte i recomana implementar una estratègia de valorització de les ostres del Delta. A més, en el marc del tast a cegues es va analitzar també quines eren les exigències dels restauradors a l’hora de comprar ostra que sobretot demanen regularitat i homogeneïtat
Es dona la paradoxa que actualment la gran part de l’ostra del Delta es ven al mercat francés. Els productors ja han començat a treballar per seguir guanyant quota al mercat català, sobretot en l’àmbit de la restauració.