Cronològicament, l’exposició inclou des de les darreries del segle XIX fins a finals dels anys 20, dècada en què la indumentària tradicional va caient en desús i és progressivament substituïda per la moda internacional.
En aquesta ocasió, l’exposició s’amplia amb dos plafons nous a càrrec de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita dedicats a la indumentària marinera, tant masculina com femenina dels inicis del segle XX.
L’exposició també compta amb peces d’indumentària originals que es poden veure en 6 vitrines i més de 10 maniquins. Totes les peces de roba han estat cedides per a l’ocasió per diverses famílies rapitenques, podent-se trobar des de roba interior a roba d’infant i de roba de treball a roba de mudar, podent destacar diversos vestits masculins i femenins complets, així com alguns complements tèxtils, entre ells un mantó de crespó o unes espardenyes de l’hòstia.
A més, també es pot veure la projecció de més de 150 fotografies cedides per rapitencs i rapitenques en les que apareixen famílies, grups, retrats masculins o femenins, entre d’altres en les que es veu la indumentària tradicional entre finals del segle XIX i les primeres dècades del XX.
La mostra es pot visitar a la sala d’activitats temporals del Museu de la Mar de l’Ebre entre el 16 de febrer i el 2 d’abril del 2017 en l’horari habitual d’obertura del museu.