A l’Aldea, la festa ha començat amb la sega de l’arròs, una activitat que no només conserva el llegat dels nostres avantpassats, sinó que també és una gran oportunitat per implicar la comunitat en les tradicions locals. Durant la celebració, els visitants han pogut veure com els voluntaris entraven dins dels marges a tallar les herbes i també han gaudit de diferents parades que han ofert tot tipus de productes de kilòmetre 0.
A l’Ampolla, la festa s’ha viscut amb la mateixa energia i la gastronomia local també ha sigut una part essencial de la festa gràcies a l’oferta de degustacions de diferents tipus d’arròs, que sens dubte, ha sigut el producte estrella de la diada. Les dos festivitats han estat acompanyades de jotes populars que han mantingut l’esperit festiu durant tota la jornada.
La festa no només és una forma de recuperar i mantenir les tradicions, sinó també d’implicar les noves generacions en la cultura del Delta. Tant a l’Aldea com a l’Ampolla, l’esperit de la festa està viu i cada any aconsegueix congregar milers de persones que celebren les arrels d’aquesta terra amb orgull.