L’empresa Genia Bioenergy construirà una planta de biometà a Campredó, just al costat del polígon Catalunya Sud. Una planta amb capacitat de transformar els residus orgànics provinents de la ramaderia, l’agricultura i la indústria alimentària del Baix Ebre en gas d’origen renovable. El projecte suposarà una inversió directa de 15 milions d’euros i la creació de 40 llocs de treball durant la seua construcció i uns 30 quan la planta comence a operar.
Es tracta d’una instal·lació que suposarà una alternativa sostenible a la gestió de fins a 127.000 tones anuals de residus generats al Baix Ebre i Montsià, com ara dejeccions animals de les granges porcines i avícoles, restes agrícoles no aptes per a alimentació animal o deixalles orgàniques de l’agroindústria. Per a l’EMD de Campredó, este projecte aconseguix posar solució a un problema.
A la planta aquests residus es degradaran mitjançant un procediment natural generant biogàs, un gas d’origen renovable que a través d’un procés de depuració es convertirà en biometà.
Es tracta d’una instal·lació d’última generació que incorpora totes les mesures disponibles per ser una indústria neta amb mesures per minimitzar qualsevol tipus d’olors. Ara, l’empresa promotora ha presentat a l’Ajuntament l’avanç del pla especial urbanístic i l’avaluació ambiental, que és el primer pas per tirar endavant el projecte.