Canal TE emetrà amb exclusiva la pel·lícula de Mario Pons “l’Espill” (Sègula Films 2023), el pròxim divendres 2 de febrer a les 22 hores.
El documental torna a casa després de les projeccions presencials, reconeixements a festivals internacionals i les estrenes als cinemes de tot Catalunya durant l’any passat.
Després de més de trenta projeccions a Catalunya, València, les Balears i el sud de França, durant el 2023, el film ha format part de les cartelleres dels Cinemes Rambla de l’Art de Cambrils, Ocine Roquetes, Cinemes Girona, Cinemes Can Castillet de Sant Boi, Cinema Zumzeig, Cinemes ScreenBox Lleida, Cinema de Bellpuig, Cinema Agramunt, Cinema Majèstic de Tàrrega, Cinema de Montblanc, Cinema Unió Social de Flix, Cineclub Vilafranca i Filmoteca de Catalunya, on la plataforma de cinema Filmin es va fixar en la proposta de Mario Pons.
El film es podrà recuperar l’endemà de la seua estrena, el dissabte a les 15 h i a les 23 h.
En referència al procès de selecció d’obres dels premis Gaudí, Mario Pons lamenta que “L’Acadèmia del cinema català tinga criteris industrials marcats per les productores de Barcelona i Madrid, davant dels criteris d’equitat i de cohesió territorial de l’art cinematogràfic descentralitzat, independent, amb autors compromesos obertament amb els valors republicans i el dret a l’autodeterminació. Sublimar l’odi a través de l’amor al cinema és urgent!”.
Sinopsi
“El cinema és vida, però la vida no és cinema”, sentència Hilaire a “el refugi del cel·luloide” de l’espill de l’individu enfront dels estats amenaçats per la ultradreta. Hilaire Arasa, net de l’exili republicà a Narbona, actor accidental de la Nouvelle Vague, busca el seu amor original. En un dels seus viatges de vacances, entre els corre bous i el folklore de les festes patronals, entre els silencis del seu avi i el maltractament a les dones, topa amb la violència de l’estat de l’1 d’octubre de 2017 i les reaccions ciutadanes a les sentències del procés d’autodeterminació, descobrint un passat silenciat i tràgic. El llegat de la Guerra Civil, la batalla de l’Ebre, però sobretot els codis de la repressió feixista encara vigents en molts aspectes del dia a dia del seu poble.