La temporada del Nadal és quan es venen més ostres del Delta, ja que prop d’un 40% de la producció s’extrau de les badies entre novembre i desembre. Actualment es calcula que a les badies del delta de l’Ebre es produïxen cada any al voltant de 5 milions d’unitats d’ostres. Una producció gairebé artesanal ja que les ostres són tractades una a una abans d’arribar al mercat.
En esta plataforma de cultiu d’ostres de la badia del Fangar l’activitat és frenètica. En poques setmanes hauran de collir un 40% de les ostres que tenen cultivades per fer front a les demandes del mercat per Nadal. Paral·lelament als treballs d’extracció estan ja preparant llavor per a garantir la collita de l’any vinent i poder servir ostra pràcticament tot l’any
Cada any es produïxen al delta de l’Ebre un 500.000 quilos d’ostres, al voltant de 5 milions d’unitats. Unes ostres que són col·locades a les cordes, una a una, i quan s’extrauen també serán netejades i seleccionades, una a una.
El cultiu de l’ostra és molt més resilient al canvi climàtic i no té els problemes de mortalitat i temporalitat del cultiu del musclo.