Per segon any consecutiu es preveu que la collita de l’oliva sigui molt menor de l’habitual, sobretot a les comarques del Baix Ebre i del Montsià. En alguns punts d’aquestes comarques la producció pot caure fins a un 70%. Un fet causat per les altes temperatures en l’època de floració. Per contra, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre no es veuran tan afectades.
Aquesta baixa producció s’ha vist reflectida en l’increment del preu de l’oli d’oliva. Una baixa producció que es suma a les poques reserves d’oli que hi ha tant a Catalunya com a Espanya. En aquest sentit, des dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural animen al consumidor a comprar el producte local.
Pel que fa a la sega de l’arròs, la sequera i les restriccions d’aigua imposades a les comunitats de regants finalment també tindran un efecte negatiu sobre la producció d’arròs al delta de l’Ebre, que Gómez preveu que se situï entorn un 30% menys.