El Parc Natural del Delta de l’Ebre, amb la col·laboració de SEO Birdlife, ha presentat un estudi amb l’objectiu de millorar la gestió de l’ús públic i impulsar el turisme sostenible. L’anàlisi, elaborat per Ecodata Natura i l’INEFC de Lleida, ha permès conèixer millor l’afluència de visitants al parc, quantificant les més de 1.300.000 visites anuals i identificant les zones amb major concentració d’activitat, com el sector Eucaliptus-Trabucador.
El Parc Natural del Delta de l’Ebre, en col·laboració amb SEO Birdlife, ha presentat un estudi elaborat per Ecodata Natura i l’INEFC de Lleida amb l’objectiu d’analitzar l’ús públic dels espais naturals protegits. L’estudi pretén oferir una visió global sobre la freqüentació del parc i la seva caracterització, amb l’objectiu de millorar la gestió dels espais naturals i garantir un equilibri entre la conservació i el gaudi dels visitants.
Segons les dades obtingudes, el Delta de l’Ebre rep més d’1,3 milions de visites anuals, amb una concentració d’activitat especialment alta a la zona d’Eucaliptus-Trabucador durant els mesos d’abril a agost. L’estudi també revela que la majoria dels visitants tenen entre 36 i 55 anys, provenen majoritàriament de la demarcació de Barcelona i que més del 60% opten per allotjar-se a la zona, amb una mitjana d’estada de 3,4 dies. Les activitats més practicades són l’observació d’aus, l’excursionisme i la resta en les zones d’arribada.
Pel que fa a l’impacte econòmic, l’estudi estima que cada visitant genera una despesa mitjana de 66 euros. En paral·lel, es posa en relleu la necessitat d’optimitzar l’oferta turística, amb especial atenció al turisme ornitològic, un segment que encara no està totalment desenvolupat.