La UNESCO va reconèixer el 28 de maig de 2013 la capacitat de les Terres de l’Ebre de generar creixement econòmic amb criteris de sostenibilitat i respectant la biodiversitat de l’entorn. Aquesta qualificació de reserva de la biosfera va crear també un segell de qualitat per a empreses de productes agroalimentaris de les Terres de l’Ebre, com l’arròs, l’oli, el vi o la mel però també s’ha obert a allotjaments turístics, esdeveniments culturals i tradicionals o competicions esportives a la natura. En total gairebé 200 empreses s’han beneficiat del distintiu.
El comité tècnic de la UNESCO está avaluant ara renovar el reconeixement de la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre per als propers deu anys. Des del Consorci de polítiques ambientals de les Terres de l’Ebre esperen que la resolución favorable arribi aviat i també es treballarà per ampliar la reserva de la biosfera als municipis del nord de la Ribera d’Ebre que en van quedar exclosos.
Entre els objectius per als propers anys hi ha la inclusió de nous negocis dins el segell de la reserva, augmentar la participació del Consell consultiu i també augmentar el finançament i la repercussió de la marca.