L’Hospital Santa Creu de Jesús lluita, des de fa dos anys, contra el malbaratament alimentari amb un en col·laboració amb la Casa d’Acollida de Tortosa. El centre sanitari ofereix racions de menjar, aprofitant els àpats preparats per als pacients ingressats i residents. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport a les persones més vulnerables a través d’un gest solidari que no només aprofita els recursos disponibles, sinó que també fomenta la col·laboració entre institucions municipals i socials.
Per combatre el malbaratament alimentari l’Hospital Santa Creu també ofereix el servei de restauració a través de l’aplicació Too Good To Go. Els lots de menjar, que són sorpresa, es venen a 3,99 euros. L’hospital ofereix diversos lots diaris, amb plats cuinats que compleixen els criteris d’una dieta equilibrada.
Estos dos projectes fa dos anys que es van iniciar i des de l’Hospital Santa Creu de Jesús celebren les xifres que han assolit tant en repartiment de racions de menjar sobrant com en la reducció de CO2.
En estos projectes l’Hospital Santa Creu de Jesús es compromet amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que lluiten pel fi de la pobresa, la fam zero i la producció i consum responsable.